Kursinformation

Måleri på distans - med fem träffar (HT2022) (2022-10-22 - 2023-05-28)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Annika Kronqvist E-post: annika.kronqvist@svefi.net Tfn: 0922 - 688 17 (Sverigefinska folkhögskolan)

Målgrupp: Nu kan du gå en utbildning där du själv bestämmer var, när och hur förutom de fem helger som vi studerar tillsammans här i Haparanda. Alla är välkomna, vi har inga förkunskapskrav.

Sista ansökningsdatum: 2022-09-30

Kursbeskrivning:
Utbildningen startar med en sammankomst på Sverigefinska folkhögskolan. Vi bekantar oss med varandra och med måleriets hemligheter.
Vi träffas sedan totalt 5 gånger på Svefi för olika övningar och samtal kring de medtagna arbetena.

Mellan träffarna målar du hemma eller där du vill. Du får uppgifter, och vi håller kontakt med varandra via gratisprogrammet Microsoft Teams. Där kan vi både skicka skrivna meddelanden till varandra samt visa upp våra tavlor!

Studierna bedrivs på halvfart (alltså 50% studietakt) i totalt 30 veckor och genomförs på distans. Den faktiska studietiden per vecka varierar beroende på dina förkunskaper.

Du kan finansiera dina studier med stöd från CSN.

Kursen är på gymnasial nivå.

Obs! Vid träffarna på skolan, tänk på allergiker – undvik helst att använda parfym!

Kostnader: 1300 kr. I kostnaden ingår kaffe och smörgås, kopior och visst material. Deltagaren står själv för kostnader för dukar, färger, penslar och liknande samt ev. postavgifter.

Deltagarens arbetsinsats: C:a 12 timmar/vecka (50%)

Kursmaterial: Skolan tillhandahåller visst material under träffarna. När du målar hemma använder du eget material.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.

Beskrivningar för träffar (om schemalagda): Utbildningen startar med en sammankomst på Sverigefinska folkhögskolan. Vi bekantar oss med varandra och med måleriets hemligheter. Vi träffas sedan totalt 5 gånger på Svefi för olika övningar och samtal kring de medtagna arbetena. Svefi har ett vandrarhem tvärs över torget från skolan där rum kan hyras inför träffarna.