Kursinformation

SketchUp: 3D för alla (HT2022) (2022-08-29 - 2022-12-09)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller på enkelt vis med SketchUp Pro. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

Kursbeskrivning:
SKETCHUP-KURSEN ÄR INSTÄLLD HT2022
-----------------------------------

Observera: Vi brukade använda gratisversionen av SketchUp 2017 i den här kursen, men den har nu utgått helt och kan inte längre laddas ned från tillverkarens sida. Därmed kommer du att behöva köpa en licens för SketchUp Pro när kursen börjar.

Nackdelen är att licensen förstås kostar. Fördelen är att du får lära dig använda den nyaste versionen av programmet, med flera nya funktioner som tillkommit sedan 2017.

Om du redan är skriven på en skola och studerar en utbildning som pågår i minst ett år kan du köpa en studentlicens för c:a 750 kr. Observera att du då kan behöva skicka in ett intyg som styrker att du är studerande.

Du som inte är studerande kan köpa en vanlig licens för c:a 3300 kr.

(Priserna kan fluktuera med Eurokursen.)

Licenserna kan köpas från olika butiker på nätet, exempelvis cadelit.se, eller direkt från sketchup.com. Du får mer info om detta efter antagningarna är gjorda.

I den här kursen går vi igenom 3D-programmet SketchUp från början till slut: vi tittar vi på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud.

Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

Det pedagogiska kursmaterialet är skrivet så att även de som kanske inte är så vana vid datorer eller 3D-grafik lätt kan hänga med, och det går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet. Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet.

Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams, som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50% (c:a 11 tim/vecka).

Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så ni som deltagare uppmuntras att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar/vecka (50%)

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.