Kursinformation

SketchUp: 3D för alla (VT2018) (2018-02-05 - 2018-05-18)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller hemma på enkelt vis med hjälp av gratisprogrammet SketchUp. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2017-12-15

Kursbeskrivning:
Den här kursen består av en grund-del och en fortsättningsdel. Du får läsa båda delarna under kursens gång.

I grundkursen går vi igenom programmet från början. Vi tittar på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud. Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

I fortsättningen går vi vidare där grundkursen slutade och tittar på fler avancerade funktioner samt hur vi kan kombinera dem på olika vis. Du bör ha läst grundkursen innan du börjar med fortsättningen. När du gått färdigt den här kursen har du fått prova på i stort sett allt SketchUp har att erbjuda.

Det pedagogiska kursmaterialet går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet. Allt kursmaterial finns att läsa på nätet. Det är skrivet särskilt för den här kursen och är anpassat så att även de som kanske inte är så vana vid datorer lätt kan hänga med.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet. Programmet SketchUp är gratis att ladda ned, och kursen kommer med exakta instruktioner som beskriver precis hur du gör för att skaffa och installera programmet.

Du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet FirstClass, som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%.

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar per vecka (50% studier).

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg erhålles efter genomförd kurs.