Kursinformation

Måleri på distans, nybörjare (VT2018) (2018-02-05 - 2018-05-18)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Kursledare: Annika Kronqvist E-post: annika.kronqvist@svefi.net annika.kronqvist@folkbildning.net, Tfn 0922- 688 17 (direkt)

Målgrupp: För alla som är intresserade av måleri. Måla på distans? Utan att fysiskt träffa andra deltagare? Skicka målningar till ett gemensamt galleri på nätet och diskutera dem? Visst låter det spännande!

Sista ansökningsdatum: 2017-12-15

Kursbeskrivning:
Kursens syfte är att ge grundläggande kunskaper i måleri, sprida kunskap om och medverka till en kritisk syn på konst, ge deltagaren möjlighet att utveckla konstnärlig mognad och ett personligt språk samt ge färdigheter, kunskaper och kunnande att genomföra och utveckla egna idéer.

Alla arbetar hemma med uppgifterna och skickar målningarna i digital form till den gemensamma konferensen. Allt reflekteras och diskuteras tillsammans.

Akryl- eller oljemåleri (stilleben, modell- och temamåleri), färglära, komposition, diskussioner om konst, grundläggande konstkritik av elevarbeten som reflekteras och diskuteras på nätet (gratisprogrammet FirstClass).

Kostnader: Administrativ avgift 350 kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Deltagarens arbetsinsats: Deltagarens arbetsinsats: Beräknad tidsåtgång är 10 timmar/vecka (motsvarar 50 % studier)

Kursmaterial: Skaffas av deltagarna själva (akryl och/eller oljefärger, kol, penslar etc.)

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs.

Jag vill anmäla mig till kursen och har ett användarkonto* sedan tidigare

*För att du ska kunna anmäla dig till kursen måste du ha ett användarkonto på den här webbplatsen. Om du inte har något konto kan du klicka på Skapa konto i länkraden ovan, eller klicka på länken här nedan.

Jag vill anmäla mig till kursen och har inte gått någon kurs hos Nätbildarna tidigare