Kursinformation

SketchUp - 3D för alla (HT2018) (2018-09-03 - 2018-12-14)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren (mats.holmgren@svefi.net)

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller på enkelt vis med hjälp av gratisprogrammet SketchUp. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs

Sista ansökningsdatum: 2018-08-20

Kursbeskrivning:
I den här kursen går vi igenom det gratis 3D-programmet SketchUp från början till slut.

Under totalt 14 lektioner tittar vi på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud. Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

Det pedagogiska kursmaterialet är skrivet så att även de som kanske inte är så vana vid datorer eller 3D-grafik lätt kan hänga med, och det går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet. Den version av SketchUp vi använder är gratis att ladda ned och använda, och kursen kommer med exakta instruktioner som beskriver precis hur du gör för att skaffa och installera programmet.

Du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet FirstClass, som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50% (c:a 11 tim/vecka).

-------

OBSERVERA: Programmet SketchUp är under ganska stora utvecklingar just nu, och även om det knappast är troligt så KAN det medföra att kursmaterialet plötsligt inte längre gäller! I så fall genomförs inte kursen under höstterminen, utan den återkommer med uppdaterat material följande vårtermin. Så det kan vara klokt att ansöka till fler kurser än bara denna!

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: c:a 11 timmar/vecka (50%)

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.