Kursinformation

SketchUp - 3D för alla (HT2019) (2019-09-02 - 2019-12-13)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller på enkelt vis med hjälp av gratisprogrammet SketchUp. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs!

Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Kursbeskrivning:
I den här kursen går vi igenom 3D-programmet SketchUp från början till slut.

Vi tittar på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud. Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

Det pedagogiska kursmaterialet går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet.

Den version av SketchUp vi använder är gratis att ladda ned, och kursen kommer med exakta instruktioner som beskriver precis hur du gör för att skaffa och installera programmet.

Du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50% (c:a 11 tim/vecka).

-------

OBSERVERA: Just nu använder vi gratisversionen SketchUp Make 2017. Det är den senaste gratisversionen som kommit, och det finns inga stora skillnader mellan den och 2019 års utgåva. Men eftersom gratisversionen ändå är ett par år gammal så KAN det hända att den utgår innan kursen startar! OM det händer så kommer du som deltagare att behöva köpa en studentlicens för betalversionen SketchUp Pro (omkring 600-700 kr) om du vill läsa den här kursen. Jag meddelar hur det ligger till vid kursstarten, så kan du avgöra då om du vill läsa kursen eller inte.

Det kan alltså vara klokt att ansöka till fler kurser än bara denna ifall det skulle hända!

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar per vecka (50% studier)

Kursmaterial: Allt studiematerial är gratis och finns på nätet.

Intyg: Fås efter fullgjord kurs