Kursinformation

Att hitta balans vid stressrelaterad ohälsa - (kostnadsfri, distans VT 2020) (2020-01-20 - 2020-05-29)

Kursanordnare: Malmfältens folkhögskola

Kursledare: Petra Pihl, e-post: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, telefon: 070-255 23 16. Varmt välkommen att höra av dig!

Målgrupp: Vill du hitta balans och rätt fokus som tar dig framåt vid stressrelaterad ohälsa? Då är det här kursen för dig!

Sista ansökningsdatum: 2020-01-05

Kursbeskrivning:
…………….

OBS! Kursen är full för denna termin, men du kan ändå lämna in en ansökan om du vill vara med som ev reserv vid något avhopp. Du blir isåfall kontaktad av kursledaren om det skulle bli aktuellt.

…………….


Lär dig förstå vad som händer i kroppen vid stress, träna och utveckla din mentala ergonomi. Lär dig hitta och fylla på med det som ger energi och välj bort det du inte behöver. Bygg medvetenhet och styrka för kommande vardag och utmaningar. Stegvis går vi igenom olika livsfaktorer som omger och påverkar dig på negativa eller positiva sätt i vardagen, övar på att hitta balans och livskvalité och finjusterar med praktiska uppgifter med avseende på ditt välmående. En kurs med fokus på Dig och ditt mående!

Kursen bygger på självreflektion med praktiska övningar i vardagen. Genom frågor lotsas du framåt uppgift för uppgift med tid för återkoppling, feedback och utbyte från deltagare i liknande situation.


Ur kursinnehållet:
• Var är du nu och vart är du på väg? (inkl. stresstest)
• Hjärnan och kroppens beteende vid stress.
• Hitta fokus och optimal balans för hjärnans funktion.
• Identifiera och förstärk dina styrkor och energifaktorer.
• Schemalägg och hitta rutiner.
• Observera förändring och ta kontrollen

Efter genomförd kurs har du som deltagare fått konkreta verktyg att använda i din vardag för att uppnå hållbar balans i ditt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.


Citat från tidigare deltagare:
- ”Jag märker enorm skillnad på mig själv i mina stressnivåer och förmågan att fokusera. Jag är lugnare och(!) mer produktiv - världens bästa!”
- ”Jag har lärt mig att se på min tillvaro på ett helt nytt sätt. Jag har fått ovärderliga verktyg att underlätta min vardag.”
- ”Jag har fått ett otroligt lugn i kroppen. Jag gör nu samma saker som jag gjorde före kursen, men på ett mycket smartare sätt! Jag är såå nöjd!”


Upplägg:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker i samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en gemensam studietakt varje vecka. Undervisningen sker helt på distans via deltagarens egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information den behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka. Även om du bara studerar vissa dagar under veckan, förväntas du vara lite aktiv varje vardag (må-fr). För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka. - Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!


Ansökan:
Ansöker gör du via denna sida där du även bifogar ett personligt brev. Berätta i brevet vem du är (ink ålder, studie/yrkesbakgrund, familjesituation), vad du idag gör (och ev kommer att göra i övrigt som sysselsättning under den här terminen), samt varför du vill gå kursen.

Det blir alltid fler sökanden än det finns antal studieplatser, varav ett urval sker bland de personliga breven. Lägg därför gärna lite extra tid på din beskrivning här. Antagning sker i december.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kostnader: Inga (kursen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad för 100% i 19 veckor)

Deltagarens arbetsinsats: 100% (ca 20 h/ vecka)

Kursmaterial: -

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs