Kursinformation

Photoshop: Digital bildbehandling (HT2020) (2020-08-31 - 2020-12-11)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: En kurs för dig som vill kunna använda Photoshop för att ändra på bilder, fixa till foton eller kanske skapa helt egna verk. Materialet är anpassat så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2020-08-16

Kursbeskrivning:
I den här kursen får du lära dig Photoshop från början till slut.

Kursen består av totalt 17 lektioner där vi går igenom alla verktyg och funktioner du som vanlig användare behöver känna till. När du är klar kan du göra i stort sett vad du vill med programmet och dina bilder! Vi går igenom allt från praktiska fotografifunktioner till konstnärliga effekter.

Kursmaterialet finns på nätet. Det är pedagogiskt utformat och går i lugn takt och med tydliga exempel igenom exakt hur Photoshop fungerar, så även de som kanske inte är så vana vid datorer lätt kan hänga med.

Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet så du får nöta in dina kunskaper.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet samt programmet Photoshop.

Jag skickar info om hur du billigast skaffar den nyaste versionen av Photoshop strax innan kursen börjar. Den heter Photoshop CC och säljs i "prenumerationsform" som kostar c:a 120 kr i månaden (priset fluktuerar med Eurokursen). Då har du alltid tillgång till de senaste uppdateringarna. Den köps via nedladdning direkt från tillverkaren (www.adobe.se).

Men om du redan har Photoshop sen tidigare så kan du använda det istället, dock som äldst version Photoshop 7 från år 2002.

(Observera att Photoshop Elements inte går att använda i den här kursen! Elements är en "light-version" som saknar många av de verktyg och funktioner vi går igenom.)

Kursen har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%.

Ansökan sker via Schoolsoft, en gemensam registreringsplattform för Sveriges skolor. När du klickat på ansökningslänken nedan får du logga in på Schoolsoft eller skapa ett nytt konto (gratis, förstås). Sedan kan du skicka in din ansökan.

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material). Om du inte redan har Photoshop kan en månadskostnad på c:a 120 kr för nyaste versionen av programmet tillkomma.

Deltagarens arbetsinsats: Beräknad tidsåtgång är 11 timmar/vecka (motsvarar 50% studier på folkhögskola)

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.

Jag vill anmäla mig till kursen och har ett användarkonto* sedan tidigare

*För att du ska kunna anmäla dig till kursen måste du ha ett användarkonto på den här webbplatsen. Om du inte har något konto kan du klicka på Skapa konto i länkraden ovan, eller klicka på länken här nedan.

Jag vill anmäla mig till kursen och har inte gått någon kurs hos Nätbildarna tidigare