Kursinformation

Kreativ med korsstygn (HT2020) (2020-08-31 - 2020-12-13)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Ida Posti Ugelstad, 0922-68822, ida.ugelstad@svefi.net

Målgrupp: Kursen vänder sig till den som vill lära sig skapa egna korsstygnsmönster. Både nybörjare och den som är van att brodera är välkommen!

Sista ansökningsdatum: 2020-06-18

Kursbeskrivning:
Öka din kreativitet genom att lära dig skapa egna korsstygnsmönster. Genom inspirerande uppgifter får du lära dig grunderna i korsstygnsbroderi, att skapa korsstygnsmönster i en och flera färger, grundläggande färglära, olika användningsområden för korsstygnsbroderi och mycket mer. Mönstren kan skapas för hand på rutigt papper eller med digitala hjälpmedel som app eller program för mönsterkonstruktion. Fokus ligger på mönsterkonstruktion och endast ett fåtal av mönstren är obligatoriska att brodera upp.

Ansökan sker via Schoolsoft, en gemensam registreringsplattform för Sveriges skolor. När du klickat på ansökningslänken nedan får du logga in på Schoolsoft eller skapa ett nytt konto (gratis, förstås). Sedan kan du skicka in din ansökan.

Kostnader: 350kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar per vecka (50% studier).

Kursmaterial: Rutigt papper, färgade pennor eller digitalt program/app för att skapa korsstygn. Dator krävs för hantering av filer. Tyg och broderigarn (endast ett fåtal av mönsteruppgifterna är obligatoriska att brodera färdigt). Nål och sax. Digital kamera för att dokumentera dina uppgifter (mobilkamera går bra).

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs.