Kursinformation

SketchUp - 3D för alla (VT2021) (2021-02-01 - 2021-05-14)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net, Sverigefinska folkhögskolan

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller på enkelt vis med hjälp av gratisprogrammet SketchUp. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2021-01-07

Kursbeskrivning:
I den här kursen går vi igenom det gratis 3D-programmet SketchUp från början till slut.

Under totalt 14 lektioner tittar vi på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud. Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

Det pedagogiska kursmaterialet är i videoform (men finns även som text) och är utformat så att även de som kanske inte är så vana vid datorer eller 3D-grafik lätt kan hänga med. Materialet går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet. Den version av SketchUp vi använder är gratis att ladda ned och använda, och kursen kommer med exakta instruktioner som beskriver precis hur du gör för att skaffa och installera programmet.

(Det KAN hända att gratisversionen utgår innan kursen hinner starta. I så fall kan du köpa en ettårig licens för betalversionen SketchUp Pro för ungefär 450 kr istället, men priset kan fluktuera. Jag skickar mer info om detta ifall det blir aktuellt.)

Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams som ni får information om i samband med kursstarten. Du läser kursmaterialet när du själv har tid. Det framgår i kursen vilka datum du kan påbörja vilken lektion.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50% (c:a 12 tim/vecka på folkhögskola).

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 12 timmar/vecka (50%)

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.