Kursinformation

SketchUp: 3D för alla (HT2022) (2022-08-29 - 2022-12-09)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: Lär dig skapa digitala 3D-modeller på enkelt vis med hjälp av gratisprogrammet SketchUp. Kursen är särskilt anpassad så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

Kursbeskrivning:
I den här kursen går vi igenom det gratis 3D-programmet SketchUp från början till slut.

Under totalt 14 lektioner tittar vi på alla funktioner och verktyg vi behöver känna till för att kunna skapa, ändra och mixtra med 3D-modeller helt efter eget huvud. Du behöver inte ha jobbat med 3D-grafik förut för att gå den här kursen, utan det räcker med intresset!

Det pedagogiska kursmaterialet är i videoform och utformat så att även de som kanske inte är så vana vid datorer eller 3D-grafik lätt kan hänga med, och det går i lugn takt igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet. Den version av SketchUp vi använder är gratis att ladda ned och använda, och kursen kommer med exakta instruktioner som beskriver precis hur du gör för att skaffa och installera programmet.

(Det KAN hända att gratisversionen utgår innan kursen hinner starta. I så fall kan du köpa en ettårig licens för betalversionen SketchUp Pro för ungefär 450 kr istället, men priset kan fluktuera. Jag skickar mer info om detta ifall det blir aktuellt.)

Du läser kursmaterialet och löser uppgifterna när du själv har tid. Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet Microsoft Teams som ni får information om i samband med kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så ni som deltagare uppmuntras att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.

Ansökan sker via Schoolsoft, en gemensam registreringsplattform för Sveriges skolor. När du klickat på ansökningslänken nedan får du logga in på Schoolsoft eller skapa ett nytt konto (gratis, förstås). Sedan kan du skicka in din ansökan.

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar/vecka (50%)

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg ges efter slutförd kurs.

Klicka här för att ansöka. (Länken leder till kursanordnarens eget formulär.)