För intresserade folkhögskolor

Följande info gäller folkhögskolor som är intresserade av att gå med i Nätbildarna.

 

Vad är Nätbildarna?

 • Nätbildarna var tidigare ett konsortium, men är numera endast en webbplats som folkhögskolor kan lägga ut sitt distanskursutbud på för att tillsammans öka den potentiella deltagarskaran. Det innebär att Nätbildarna inte längre är en formell organisation, utan kan enklast ses som bara en webbplats ni som folkhögskola kan ansluta er till och lägga upp era distanskurser på, och på så vis öka spridningen av ert utbud och samtidigt göra det mycket mera lättillgängligt för en stor mängd sökande varje termin.

  Inga möten eller sammankomster, alltså, utan bara en enkel webbplats ni kan synliggöra ert utbud på och som besöks av flera hundra potentiella deltagare varje termin.

 

Vad kostar det?

 • Det är helt gratis att registrera er folkhögskola, lägga upp era distanskurser, och använda den här webbplatsens system för att anta och administrera era sökande. Den enda kostnaden är 500 kr per avslutad distanskurs som ni lett under terminen. Och ni kan när som helst gå ur Nätbildarna genom att helt enkelt inte längre skriva in era distanskurser på den här webbplatsen. Ingen bindningstid, inget krångel, bara fördelar!

 

Hur går vår folkhögskola med i Nätbildarna?

 • Ni som folkhögskola kontaktar Nätbildarnas administratör, Mats Holmgren (mats.holmgren@svefi.net, 0922 - 688 00) och säger till att ni vill registrera er hos Nätbildarna. Då återkommer administratören med de uppgifter ni behöver skicka in, så registreras ni.

 

Hur fungerar det hos Nätbildarna?

 • När registreringen av er folkhögskola är klar, så ni fått ett organisations-login till den här webbplatsen, så kan ni logga in med det och börja skriva in era distanskurser. (Observera att era kurser inte visas på sidan på en gång, utan varje nyinskriven kurs måste publiceras för hand av administratören, så säg till honom direkt när ni skrivit in en kurs som ni vill att deltagare ska kunna börja ansöka till!)
 • När en kurs är inskriven och publicerad så kan deltagare börja ansöka till den. Ni som folkhögskola kan då logga in på ert konto och administrera era kurser direkt på webbplatsen, se hur många sökande ni har, läsa deras motiveringar, samt anta ansökande.
 • Det är naturligtvis fritt fram att annonsera om era distanskurser på andra webbplatser, exempelvis folkhögskola.nu, studentum.se, och liknande!
 • Längst ned på var och en av era kurssidor finns det en länk som låter er skriva ut en Avanti-färdig Excel-lista på alla ansökande och som kan skickas in direkt till CSN i samband med att kursen börjar. Enkelt!
 • Skolorna som publicerar sina kurser på Nätbildarna brukar i regel försöka anpassa sig efter de typiska vår- och höstterminsdatumen för att underlätta för alla ansökande som finansierar sina studier via CSN. Men även om det är en viktig detalj så är det inget direkt krav.
 • Ni kan när som helst gå ur Nätbildarna genom att helt enkelt inte längre publicera kurser på den här webbplatsen. Det finns ingen bindningstid, bara fördelar!

 

Vad har vi för nytta av att ha våra kurser på Nätbildarnas webbplats?

 • Mycket effektiv infospridning och marknadsföring av de kurser ni lägger in i Nätbildarnas kursutbud.
 • Tillgång till en användarvänlig och tekniskt funktionssäker databas för att skapa kursbeskrivningar samt administrera ansökningar och antagningar.
 • Kontakt med folkhögskolor och kursledare som har lång erfarenhet av distanskurser (lärgemenskap och mentorskap erbjuds).
 • Möjlighet att bredda kursutbudet, som ni erbjuder er skolas egna elever.

 

Hur ska vi gå tillväga?

 • Kontakta Nätbildarnas koordinator Mats Holmgren (mats.holmgren@svefi.net, 0922 - 688 00) så får ni all information som behövs.