Välj en sida

Måleri på distans – med fem träffar (HT2022)

Kursanordnare Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda (www.svefi.net)
Kurstyp Distanskurs med fem fysiska träffar
Kursledare Annika Kronqvist, annika.kronqvist@svefi.net
Datum 2022-10-22 — 2023-05-28
Ansök före 2022-09-30
Kostnader 1300 kr. I kostnaden ingår kaffe och smörgås, kopior och visst material. Deltagaren står själv för kostnader för dukar, färger, penslar och liknande samt ev. postavgifter.
Arbetstakt C:a 12 timmar/vecka (50%)
Kursmaterial Skolan tillhandahåller visst material under träffarna. När du målar hemma använder du eget material.
Intyg Intyg ges efter slutförd kurs.
Träffar Utbildningen startar med en sammankomst på Sverigefinska folkhögskolan. Vi bekantar oss med varandra och med måleriets hemligheter. Vi träffas sedan totalt 5 gånger på Svefi för olika övningar och samtal kring de medtagna arbetena. Svefi har ett vandrarhem tvärs över torget från skolan där rum kan hyras inför träffarna.
— En kurs för dig som vill ha en lärarledd undervisning i måleriets hemligheter! Kursen är på distans så du målar hemma, men vi har även totalt fem träffar i Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda där du får träffa de övriga kursdeltagarna.

Utbildningen startar med en sammankomst på Sverigefinska folkhögskolan. Vi bekantar oss med varandra och med måleriets hemligheter.
Vi träffas sedan totalt 5 gånger på Svefi för olika övningar och samtal kring de medtagna arbetena.

Mellan träffarna målar du hemma eller där du vill. Du får uppgifter, och vi håller kontakt med varandra via gratisprogrammet Microsoft Teams. Där kan vi både skicka skrivna meddelanden till varandra samt visa upp våra tavlor!

Studierna bedrivs på halvfart (alltså 50% studietakt) i totalt 30 veckor och genomförs på distans. Den faktiska studietiden per vecka varierar beroende på dina förkunskaper.

Du kan finansiera dina studier med stöd från CSN.

Kursen är på gymnasial nivå.

Obs! Vid träffarna på skolan, tänk på allergiker – undvik helst att använda parfym!

 

Den här kursen är pågående så ansökan är stängd!

Obs: Ansökan sker via plattformen Schoolsoft som används av skolor runtom i Sverige. Om du redan har ett Schoolsoft-konto sen tidigare så kan du logga in med det. Om du däremot inte har ett Schoolsoft-konto så kan du välja att skapa ett efter du klickat på ansökningsknappen. Kontot är naturligtvis helt gratis. När kontot är klart kan du logga in med det och sedan ansöka till kursen.