Kursinformation

Låtskriveri – Skapa din egen hit! (2014-02-03 - 2014-05-23)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Janne Posti, e-post janne.posti@svefi.net

Målgrupp: Kursen vänder sig till vem som helst som är intresserad av att lära sig skriva låtar och utveckla sitt kompositoriska uttryck. Du behöver kunna skapa inspelningar av dina låtar med ackord och melodi, antingen om du spelar instrument och sjunger själv, programmerar på en dator, eller använder dig av någon annan person (kompis t ex) som din ”studiomusiker”!

Sista ansökningsdatum: 2014-02-03

Kursbeskrivning:
I den här kursen får du skriva låtar i olika stilar och former. Du får olika övningar, som t ex att skriva en låt med vanlig popform, i versform med en catch phrase, i moll, i dur, med olika ackordsföljder, utgå ifrån rytmik, text, melodik, ”sno” idéer från dina idoler osv. Inslag av musikteori förekommer. Ingen nivåsättning, alla från nybörjare till avancerade kompositörer är välkomna att delta, likaså alla musikstilar/genrer!

Du får en uppgift, skriver en låt/en del av en låt, spelar in den, får feedback, gör förändringar/förbättringar, spelar in den igen och vips! Har du en ny färdig låt. Hur du väljer att spela in låten är helt upp till dig, det går t ex bra med en mobiltelefoninspelning, bara man hör allt i låten. Det viktigaste är inte ljudkvaliteten utan låten i sig. Ett superenkelt och gratis inspelningsprogram vid namn Audacity rekommenderas, det enda du behöver är en mikrofon av något slag och du kan spela in pålägg. Enkla instruktioner och hjälp med att använda programmet erbjuds under kursen.

Du får feedback av både handledaren och andra kursdeltagare på dina låtar. Ju fler aspekter, desto bättre. Dessutom kan ni inspirera varandra med era kompositioner!

Syftet med kursen är att ge dig möjlighet att utveckla ditt skapande, ge inspiration och ditt självförtroende en boost, bredda ditt konstnärliga uttryck och introducera nya arbetssätt och –verktyg, som du kan ha nytta av under resten av ditt liv!

Kostnader: 350kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Deltagarens arbetsinsats: Ca 10 tim/v (25 % studier).

Kursmaterial: Du behöver tillgång till någon slags enkel inspelningsteknik (t ex mobiltelefon).

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs.