Kursinformation

Hitta balans vid stressrelaterad ohälsa - (distans, heltid HT -17) (2017-08-14 - 2017-12-22)

Kursanordnare: Markaryds Folkhögskola

Kursledare: Petra Pihl, e-post: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, telefon: 070-255 23 16.

Målgrupp: Vill du hitta balans och rätt fokus som tar dig framåt vid stressrelaterad ohälsa? Då är det här kursen för dig!

Sista ansökningsdatum: 2017-07-23

Kursbeskrivning:
Lär dig förstå vad som händer i kroppen vid stress, träna och utveckla din mentala ergonomi. Lär dig hitta och fylla på med det som ger energi och välj bort det du inte behöver. Bygg medvetenhet och styrka för kommande vardag och utmaningar. - Stegvis går vi igenom olika livsfaktorer som omger och påverkar dig på negativa eller positiva sätt i vardagen, övar på att hitta balans och livskvalité och finjusterar med praktiska uppgifter med avseende på ditt välmående. En kurs med fokus på Dig och ditt mående!

Kursen bygger på självreflektion med praktiska övningar i vardagen. Genom frågor lotsas du framåt uppgift för uppgift med tid för återkoppling, feedback och utbyte från deltagare i liknande situation. (Inte en traditionell faktakurs.)

Ur kursinnehållet:
• Var är du nu och vart är du på väg? (inkl. stresstest)
• Hjärnan och kroppens beteende vid stress.
• Hitta fokus och optimal balans för hjärnans funktion.
• Identifiera och förstärk dina styrkor och energifaktorer.
• Identifiera och välj bort dina energitjuvar.
• Lär känna din stress och bli kompis med den.
• Schemalägg och hitta rutiner.
• Observera förändring och ta kontrollen

Efter genomförd kurs har deltagaren fått konkreta verktyg att använda i sin vardag för att uppnå hållbar balans i sitt mående och stävja stressrelaterad ohälsa.


Upplägg:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker helt på distans via deltagarens egen dator och utbildningsprogrammet FirstClass. Programmet är gratis och deltagaren får all information den behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar.

Kostnader: inga (kursen är studiemedelsberättigad för 100% i 19 veckor)

Deltagarens arbetsinsats: 100% = ca 20-22 timmar/ vecka.

Kursmaterial: Deltagarna väljer sitt matieral själva

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs