Kursinformation

Photoshop: Digital bildbehandling (VT 2018) (2018-02-05 - 2018-05-18)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Mats Holmgren, mats.holmgren@svefi.net

Målgrupp: En kurs för dig som vill kunna använda Photoshop för att ändra på bilder, fixa till foton eller kanske skapa helt egna alster. Materialet är anpassat så att även nybörjare lätt kan hänga med. Inga förkunskaper krävs.

Sista ansökningsdatum: 2017-12-15

Kursbeskrivning:
Kursen är uppdelad i en grundkursdel och en fortsättningsdel. Du kommer att få läsa båda delarna under kursens gång.

I grundkursen går vi igenom alla verktyg och funktioner den vanliga Photoshop-användaren behöver känna till för att kunna göra som han eller hon vill med sina bilder. Vi går igenom allt från det mest grundläggande till avancerade funktioner som låter oss skapa rörliga bilder.

I fortsättningsdelen går vi vidare där grundkursen slutade och tittar på mer avancerade verktyg och funktioner.

Det pedagogiska kursmaterialet går i lugn takt och med tydliga exempel igenom exakt hur programmet fungerar. Varje lektion avslutas med ett antal övningar där du själv får kombinera det du just lärt dig med din egen kreativitet.

Allt kursmaterial finns att läsa på nätet. Det är skrivet särskilt för den här kursen och är anpassat så att även de som kanske inte är så vana vid datorer lätt kan hänga med.

Vi har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratisprogrammet FirstClass, som ni får information om i samband med kursstarten.

Det enda du som deltagare måste ha tillgång till är förstås Internet samt någon version av Photoshop (som äldst version 7). Observera att Photoshop Elements INTE går att använda i samband med den här kursen.

Du rekommenderas ha Photoshop CS6 eller helst Photoshop CC för att kunna ta del av det nyaste kursmaterialet.

Programmet Photoshop ingår inte i kursen, men du får info om hur du billigast kan köpa Photoshop CC när du väl påbörjat kursen. (Med "billigast" menas vanligtvis en månadskostnad på omkring 110 kr, men allt beror på vilka erbjudanden programmets tillverkare har när kursen börjar.) Mer info inför kursstarten.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%.

Kostnader: 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material).

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar per vecka (50% studier).

Kursmaterial: Allt material finns på kursens webbplats.

Intyg: Intyg erhålles efter genomförd kurs.