Kursinformation

Måleri på distans, fortsättning (HT2018) (2018-09-03 - 2018-12-14)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Kursledare: Annika Kronqvist E-post: annika.kronqvist@svefi.net annika.kronqvist@folkbildning.net, Tfn 0922- 688 17 (direkt)

Målgrupp: För alla som är intresserade av måleri och har målat tidigare. Måla på distans? Utan att fysiskt träffa andra deltagare? Skicka målningar till ett gemensamt galleri på nätet och diskutera dem? Visst låter det spännande? Värt att testa!

Sista ansökningsdatum: 2018-08-20

Kursbeskrivning:
Kursens syfte är att ge fortsatta kunskaper i måleri, sprida kunskap om och medverka till en kritisk syn på konst, ge deltagaren möjlighet att utveckla konstnärlig mognad och ett personligt språk samt ge färdigheter, kunskaper och kunnande att genomföra och utveckla egna idéer. Alla arbetar hemma med uppgifterna och skickar målningarna i digital form till den gemensamma konferensen. Alla måleriuppgifter reflekteras och diskuteras tillsammans.

Akryl- eller oljemåleri (stilleben, modell- och temamåleri), färglära, komposition, perspektiv, diskussioner om konst, grundläggande konstkritik av elevarbeten som reflekteras och diskuteras på nätet (gratisprogrammet FirstClass).

Alla arbetar hemma med uppgifterna och skickar målningarna i digital form till den gemensamma konferensen. Allt reflekteras och diskuteras tillsammans. Akryl- eller oljemåleri, övningar i måleri och i teckning, diskussioner om konst, grundläggande konstkritik av elevarbeten som reflekteras och diskuteras på nätet (gratisprogrammet FirstClass).

Kostnader: Administrativ avgift 350 kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Deltagarens arbetsinsats: Beräknad tidsåtgång är 11 timmar/vecka (motsvarar 50% studier)

Kursmaterial: Skaffas av deltagarna själva (akryl och/eller oljefärger, kol, penslar, papper, dukar etc.)

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs.