Kursinformation

Att utveckla din drivkraft och nå mål - (kostnadsfri, distans VT 2020) (2020-01-20 - 2020-05-29)

Kursanordnare: Solviks folkhögskola

Kursledare: Petra Pihl: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, 070-255 23 16. Varmt välkommen att höra av dig!

Målgrupp: Vill du utveckla personliga egenskaper och få verktyg för att sätta upp och förverkliga dina mål? Då är det här kursen för dig!

Sista ansökningsdatum: 2020-01-05

Kursbeskrivning:
…………….

OBS! Kursen är full för denna termin, men du kan ändå lämna in en ansökan om du vill vara med som ev reserv vid något avhopp. Du blir isåfall kontaktad av kursledaren om det skulle bli aktuellt.


…………….KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG SOM VILL:
· Hitta ditt fokus, staka ut och nå dina mål.
· Utveckla drivkraft, personliga och entreprenöriella egenskaper.
· Ifrågasätta dina invanda beteenden och utveckla dem vidare.
· Lära dig tänka i nya banor, se dina hinder och förebygga dem.DET HÄR FÅR DU MED DIG:
Kursen ger dig teoretisk och praktisk övning i att utveckla drivande egenskaper; samt att definiera mål och nödvändiga åtgärder för att nå dessa. Under reflektionsuppgifter kopplat till din vardag går vi igenom en utvecklingsprocess tillsammans.

Kursens målsättning är att du som deltagare ska få en förståelse för vad det är att vara entreprenöriell och vad du kan göra för att utveckla dessa egenskaper hos dig själv, lära sig ifrågasätta ditt eget beteende och hitta nya sätt att komma vidare. Vidare får du som deltagare kunskap i att kunna definiera ett mål, hur du ska hitta vägar för att uppnå detta, samt lära sig hantera hinder.
UR KURSINNEHÅLLET:
· Varifrån kommer jag och vart är jag på väg?
· Hitta din riktning och staka ut målet.
· Små och stora förändringar mot målet.
· Egenskaper och förmågor - vad kan och vill jag förändra?
· Utmaningar och möjligheter, vad behöver jag göra för att hitta nya vägar?
· Teoretisk och praktisk träning i entreprenöriell förmåga.UPPLÄGG:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker i samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en gemensam studietakt varje vecka. Undervisningen sker helt på distans via deltagarens egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information den behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka. Även om du bara studerar vissa dagar under veckan, förväntas du vara lite aktiv varje vardag (må-fr).CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:
- ”Kursen har fått mig att se helt nya möjligheter och framförallt hur jag ska göra för att förverkliga dessa. Jag hade aldrig kunnat uppnå detta utan den här kursen!”

- ”Jättebra, att få vända ut och in på mig själv och ifrågasätta mina invanda rutiner. Jag har fått konkreta verktyg hur jag ska tänka och känner att jag kommit vidare med många viktiga beslut och mål.”

- ”Jättebra, allting!! Hade gärna gått en fortsättning om det blir nån gång.”ANSÖKAN:
Ansöker gör du via denna sida där du även bifogar ett personligt brev. Berätta i brevet vem du är (ink ålder, studie/yrkesbakgrund, familjesituation), vad du idag gör (och ev kommer att göra i övrigt som sysselsättning under den här terminen), samt varför du vill gå kursen.

Det blir alltid fler sökanden än det finns antal studieplatser, varav ett urval sker bland de personliga breven. Lägg därför gärna lite extra tid på din beskrivning här. Huvudsaklig antagning sker i december.

Vi ser fram emot din ansökan!Kostnader: Inga (kursen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad för 100% i 19 veckor)

Deltagarens arbetsinsats: 100% (ca 20 h/ vecka)

Kursmaterial: -

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs