Kursinformation

Musikmixning på distans HT 2020 (2020-08-31 - 2020-12-11)

Kursanordnare: Svefi, Haparanda

Kursledare: Anton Johansson, anton.johansson@svefi.net, tfn vx: 0922 - 688 00

Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att lära dig grunderna inom musikmixning.

Sista ansökningsdatum: 2020-06-18

Kursbeskrivning:
Längtar du efter den dagen då dina inspelningar kommer att låta mera som ”på riktigt”? Känner du att du inte kommer längre med dina egna mixar och att du behöver mera tips idéer och vana? Då är den här kursen något för dig!

Allt fler sitter hemma och spelar in, skapar och mixar musik. Det används olika plattformar, Cubas, Logic, Pro Tools etc. Alla har samma målsättning, att skapa bra professionell musik. Vi kan inte lova att du kommer att bli en mästermixare på en gång, men vi kan garantera att du kommer att ha många nya infallsvinklar efter kursens slut och många nya idéer!

Under kursens gång kommer vi att arbeta med olika genrer och diskutera olika tillvägagångssätt, tankegångar, tips och liknande, så att du kommer närmare ditt mål: Att få dina mixar att låta bra. Låtarna som används är inspelade i en professionell inspelningsstudio och i flera fall kan vi berätta hur låtarna är inspelade och vilken utrustning som använts vid inspelningen. Vi kommer att lyssna och utvärdera varandras mixar och diskutera vad som är bra, respektive dåligt med varje mix. Vissa mixar kommer att vara enkla, andra kommer att kräva mera arbete för ett bra resultat.

Kostnader: 350 kr, tillgång till webbaserat studiematerial ingår.

Deltagarens arbetsinsats: C:a 11 timmar per vecka (50% studier).

Kursmaterial: Tillgång till dator och valfritt inspelningsprogram (Pro-Tools, Logic, Cubase, Reaper eller likvärdigt.)

Intyg: Intyg erhålles efter genomförd kurs.