Kursinformation

Att utveckla din drivkraft och nå mål, VT 2021 (heltid, distans, kostnadsfri, CSN) (2021-01-18 - 2021-05-28)

Kursanordnare: Solviks folkhögskola

Kursledare: Petra Pihl: petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net, 070-255 23 16. Varmt välkommen att höra av dig!

Målgrupp: Vill du hitta fokus i en oviss tillvaro, träna upp din företagsamhet och få verktyg för att sätta upp och förverkliga dina mål? Då är det här kursen för dig! Lär dig komma vidare i livsmål, stora som små, att se vägarna och hantera hindren.

Sista ansökningsdatum: 2020-12-15

Kursbeskrivning:
......

OBS! Kursen är nu full och antagningsbesked är skickade via mail.

.......


KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG SOM VILL:
· Hitta ditt fokus, staka ut och nå dina mål.
· Utveckla drivkraft och företagsamma egenskaper.
· Ifrågasätta dina invanda beteenden och utveckla dem vidare.
· Lära dig tänka i nya banor, se dina hinder och förebygga dem.


DET HÄR FÅR DU MED DIG:
Kursen ger dig teoretisk och praktisk övning i att utveckla drivande egenskaper; samt att definiera mål och nödvändiga åtgärder för att nå dessa. Under reflektionsuppgifter kopplat till din vardag går vi igenom en utvecklingsprocess tillsammans.

Kursens målsättning är att du som deltagare ska få en förståelse för vilka slags egenskaper som du behöver utveckla för att komma dit du önskar, att lära dig ifrågasätta ditt eget beteende och hitta nya sätt att komma vidare. Vidare får du som deltagare kunskap i att kunna definiera ett mål, hur du ska hitta vägar för att uppnå detta, samt lära dig hantera hinder.


UR KURSINNEHÅLLET:
· Varifrån kommer jag och vart är jag på väg?
· Hitta din riktning och staka ut målet.
· Små och stora förändringar mot målet.
· Egenskaper och förmågor - vad kan och vill jag förändra?
· Utmaningar och möjligheter, vad behöver jag göra för att hitta nya vägar?
· Teoretisk och praktisk träning i entreprenöriell förmåga.UPPLÄGG:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker i nära samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en gemensam studietakt varje vecka. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper, dela med dig och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra. Du är anonym inför övriga kursdeltagare.

Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information du behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka där alla moment har närvaroplikt. Även om du bara studerar vissa dagar under veckan, förväntas du vara lite aktiv varje vardag (må-fr). För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka.

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!
CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:
- ”Kursen har fått mig att se helt nya möjligheter och framförallt hur jag ska göra för att förverkliga dessa. Jag hade aldrig kunnat uppnå detta utan den här kursen!”

- ”Jättebra, att få vända ut och in på mig själv och ifrågasätta mina invanda rutiner. Jag har fått konkreta verktyg hur jag ska tänka och känner att jag kommit vidare med många viktiga beslut och mål.”

- ”Jättebra, allting!! Hade gärna gått en fortsättning om det blir nån gång.”ANSÖKAN:
Ansöker gör du via denna sida där du även bifogar ett PERSONLIGT BREV. Ditt brev behöver innehålla ALLA dessa efterfrågade uppgifter för att du ska vara säker på att din ansökan kommer behandlas:

- Vem är du (ink ålder, studie/yrkesbakgrund, familjesituation)?
- Vad gör du idag?
- Planerar du att ha någon ytterligare sysselsättning parallellt medan du läser kursen?
- Vad kommer du att göra om du inte kommer in på denna kurs?
- Varför vill du gå den här kursen?
- Vad förväntar du dig att den ska ge dig/ att du ska få lära dig?
- Har du några hinder för att läsa på distans (såsom att arbeta självständigt och hålla deadlines, läsa och skriva en större mängd text etc)?
- Vad känner du inför kursens upplägg att dela personliga tankar kring dig själv och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra?


Det blir alltid fler sökanden än det finns antal studieplatser, varav ett urval sker bland de personliga breven. Lägg därför gärna lite extra tid på din beskrivning här.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kostnader: Inga (kursen är kostnadsfri och CSN-berättigad för 100% i 19 veckor)

Deltagarens arbetsinsats: 100% (ca 20 h/ vecka)

Kursmaterial: -

Intyg: Intyg lämnas efter genomförd kurs