Välj en sida

Videoredigering med Premiere Pro (HT2024)

Kursanordnare Sverigefinska folkhögskolan, Haparanda (www.svefi.net)
Kurstyp Distanskurs utan fysiska träffar
Kursledare Stefan Fredriksson, [email protected]
Datum 2024-08-26 — 2024-12-06
Ansök senast 2024-06-30
Kostnader 350 kr (inkl. bl.a. tillgång till webbaserat material). Kostnader för programmet ingår dock inte i detta pris
Arbetstakt C:a 11 timmar per vecka (50% studier).
Kursmaterial Allt studiematerial är gratis och finns på nätet.
Intyg Intyg ges efter slutförd kurs.
— En kurs för dig som vill lära dig redigera filmer med Adobe Premiere Pro. Inga förkunskaper krävs!

Lär dig använda Adobes videoredigeringsprogram Premiere Pro från absoluta grunden och upp.

Du får möjlighet att köpa en månadsprenumeration på den senaste versionen av programmet till studentpris i samband med den här kursen. (Adobes program säljs numera endast i prenumerationsform.) Mer info vid kursstarten.

OBSERVERA: Kontrollera först om din dator klarar av att använda programmet innan du söker denna kurs. https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html

OBSERVERA: När student prenumerationen upphör efter 12 månader så övergår den automatiskt till en vanlig prenumeration på ett år vilket innebär extra kostnader. Om ni vill undvika detta måste ni säga upp prenumerationen innan student prenumerationen upphör efter kurs avslutningen

Du får både spela in filmer själv med valfri kamera (allt från din mobil till digital filmkamera fungerar) samt jobba med filmer du får tillgång till under kursens gång. Kursdeltagarna får tillsammans med handledaren ge varandra tips och konstruktiv kritik i syfte att utveckla både era insikter och kunskaper inom videoredigering.

När du är klar med kursen har du fått en stor genomgång av Premiere Pro och i stort sett alla dess funktioner och ha kunskaperna för att kunna skapa och redigera egna filmer.

Kursen har inga fysiska träffar: Alla kontakter mellan kursledaren och deltagarna sker i särskilda forum via gratistjänsten Microsoft Teams, som ni får information om strax innan kursen börjar.

Du behöver inte köpa böcker för att gå den här kursen, utan allt studiematerial finns på nätet.

Det du som deltagare behöver ha tillgång till för att kunna gå den här kursen är:

– Dator med internetuppkoppling

– Videokamera (allt från mobil till digital filmkamera fungerar)

– Adobe Premiere Pro (om du inte redan har programmet så får du som sagt möjlighet att köpa en prenumeration på den nyaste versionen till studentpris i samband med den här kursen)

Du väljer själv hur du vill visa upp dina filmer under kursens gång: via YouTube, Google Drive, Dropbox, Vimeo, eller vad du vill. Du får tillgång till en enkel guide som beskriver hur du gör detta vid kursens början.

Den här kursen är på gymnasial studienivå och har en beräknad studietakt på 50%. Som folkhögskolekurs sätts stor vikt på levande samtal, så ni som deltagare uppmuntras att kommentera eller diskutera varandras inskickade verk.

OBSERVERA: När ni gör ansökningen via Schoolsoft; spara era login uppgifter någonstans så att ni kommer ihåg dem. Antagningarna till denna kurs görs först efter sista ansökningsdagen så om ni inte fått något om antagningen från Schoolsoft i dagarna efter sista ansökningsdagen så kan det vara värt att logga in på Schoolsoft och se om ni blivit antagna eller ej. Problemet är att mångas mail tror att de automatiska mailen Schoolsoft skickar är skräppost och slänger bort dem.

Obs: Ansökan sker via plattformen Schoolsoft som används av skolor runtom i Sverige. Om du redan har ett Schoolsoft-konto sen tidigare så kan du logga in med det. Om du däremot inte har ett Schoolsoft-konto så kan du välja att skapa ett efter du klickat på ansökningsknappen. Kontot är naturligtvis helt gratis. När kontot är klart kan du logga in med det och sedan ansöka till kursen.